Jarenlang wiet roken, de effecten

Bijna iedereen kent wel iemand die fan is van blowen. Gebruikers zeggen er ontspannen en lekker rustig van te worden. Wanneer je niet met regelmaat blowt kun je er ook euforisch van worden.

Dat blowen een ontspannende werking heeft is waar. Echter zijn er voldoende andere dingen waarmee je ontspannen wordt. Goede alternatieven zijn een boek lezen of een stuk hardlopen. Ook nuchter is het dus mogelijk om relaxed te worden.

Wat bij blowen problematisch kan worden zijn de hoge kosten. Voor veel mensen is blowen eigenlijk te duur. Dagelijks gebruik kan ervoor zorgen dat je er maandelijks tientallen tot honderden euro’s aan kwijt bent. Dit kan per jaar dus al uitlopen tot duizenden euro’s. Vraag jezelf eens af of het blowen je zoveel geld waard is.

Voor het slapen gaan moet men soms blowen om te kunnen slapen. Men is er dan wel redelijk verslaafd aan geraakt. Als dat voor jou ook het geval is, is je slaapritme verstoord. Dit herstelt zich wanneer je stopt met blowen.

In een joint zit meestal ook tabak. De stoffen die in tabak zitten hebben een negatieve invloed op je gezondheid. In sigarettentabak zitten ongeveer 3000 schadelijke stoffen. Deze stoffen krijg je naast de cannabis extra in je lichaam. Je loopt met het blowen dus extra risico op allerlei aandoeningen.

Standard